Vackra golv fulla med själ

Det finns golv och så finns det golv! Att lägga ned mycket pengar och själ i sina golv kan en del tycka är onödigt eftersom man ändå ska smutsa ned dem och gå på dem varje dag. Men ett vackert och själfyllt golv är något av det mest inspirerande som finns. Du kan lägga ned dyrbara pengar på ditt golv men då måste du också vara säker på att du har tid och råd att underhålla dem.

Vill du ha tips på några av de vackraste och eleganta golvmaterialen kan du läsa vidare. Kanske det kan vara något till nästa renovering.

Marmorgolv

Att marmor i köksbänkar är populärt har inte undgått någon. Men att ta in marmorgolv är kanske inte lika vanligt. Anledning? Det är svindyrt och kräver viss försiktighet. Vissa företag som vill vara lite extra skrytsamma kan lägga in marmorgolv för att imponera. Du kan också se golv av marmor i vissa inrättningar och fina slott från förr där någon rik kung eller knös velat göra ett skrytbygge av rang.

Om du absolut vill lägga in marmorgolv hemma kan det vara bäst att göra det i badrummet. Där vet du att du inte går med ytterskor som kan repa och göra golvet fult. Marmor är dessutom mycket vacker och inbjudande i ett badrum. Vill du göra det extra lyxigt – sätt marmor hela vägen på både väggar och tak som ger underbar lyster. Var dock noga med polering och vaxning och låt inte sura livsmedel eller produkter förstöra det.

Förstå sig på golv

Det är inte alla som förstår sig på golv och golvunderhåll. Om du är minsta osäker bör du rådfråga en expert som kan rabbla alla golvmaterialens egenskaper i sömnen. En riktigt bra golvexpert har stor erfarenhet och kanske äger sin egen golvfirma sedan decennier. Sådana personer brukar även vara bra på att ta kunders olika förfrågningar och anställdas behov om man är ny som chef och gått en ledarskapsutbildning. Var inte rädd för att fråga – inga frågor är dumma!

Finaste trägolven

Trägolv talar liksom för sig själv. Det är levande, rör sig och knarrar sådär mysigt varje gång då du går på det. Dock finns det trä och trä. Furugolv ger ett härligt lantligt intryck. Du kan ha brunt furu eller vit furu. Det fina med trägolv är också att golven kan ha olika design på hela läggningen. Plankorna kan läggas på olika sätt och ha olika form.

Vilket träslag på golvet faller dig mest i smaken? Ask, björk eller kanske bok? Alla träslag är fina på sitt sätt och hållbara och tåliga. Dock måste de slipas då och då, oljas in och undvika att skuras på fel sätt.